Oldal kiválasztása

Az öngondoskodás egy olyan kifejezés, amelyet manapság egyre gyakrabban hallunk. A mindennapi pénzügyeinkkel kapcsolatban az öngondoskodás elsősorban a felelős pénzügyi tervezést jelenti, amely segíthet csökkenteni a kiszolgáltatottságot váratlan élethelyzetek esetén.
Az öngondoskodás egyik legjobb módja a kockázati életbiztosítás megkötése.
Az életbiztosítás megnyugvást nyújthat abban a tudatban, hogy Önről és szeretteiről pénzügyileg gondoskodnak, ha Önnel valami történik.
Ez az egyik legfontosabb befektetés, amit magába és a családjába tehet, mert teljes mértékben megéri a költségeit.
Amikor a pénzügyi öngondoskodásról van szó, az életbiztosításnak a lista élén kell állnia. Ez alapvető része annak, hogy megvédje magát és szeretteit a pénzügyi nehézségektől, és nyugalmat adhat Önnek, ami azzal a tudattal jár, hogy felkészült bármire, amit az élet az Ön útjába sodorhat. Ez valós és felelőségteljes gondoskodás szeretteiről.

Senki sem szeret arra gondolni, hogy tragédia történik, de fontos, hogy felkészüljünk a legrosszabbra. Ha valami történik, és Ön már nem él, az életbiztosítás pénzügyi támogatást nyújthat szeretteinek. Ez óriási segítség lehet egy amúgy is nehéz időszakban.

A kockázati életbiztosítás szinte az egyik legnépszerűbb életbiztosítási forma a világon. Ennek fő oka, hogy nagyon kedvező árú és könnyen érthető
Célja, hogy megvédje a szerződött fél családját a kellemetlen kiadásoktól annak halála esetén, így egyszerű segítéségről gondoskodhat ebben a nehéz időszakban.

Egyre népszerűbb a kockázati életbiztosítás, ezért most összeszedtünk néhány fontos információt róla.

Az életbiztosítás a biztosított és a biztosító szerződés, amely biztosítja a biztosító vállalja, hogy a biztosított személy halála esetén egy kedvezményezettnek a szerződésben foglalt biztosítási összeget fizet.
Az életbiztosítást általában az eltartottak, például a gyermekek vagy a házastársak pénzügyi jólétének védelmére használható. A kockázati életbiztosítás az életbiztosítások olyan típusa, amely meghatározott időpontra (a “futamidőre”) nyújt fedezetet. A fedezeti időszak 15 év, de egyes esetekben akár halig szólnak, legyen az 20 vagy 2 év múlva.

Ha a biztosított a futamidő alatt meghal, a kedvezményezettek megkapják a haláleseti juttatást.
Ha a biztosított él a futamidő lejárata után, nem kap semmit az életbiztosításból, így érdemes lehet új kockázati életbiztosítást kötnie, hogy a megszokott módon gondoskodhasson tovább szeretteiről.

A kockázati életbiztosítás általában olcsóbb, mint más típusú életbiztosítások, például a teljes életbiztosítás. Ez azért van így, mert a kockázati életbiztosítás csak egy meghatározott időpontra (10 év) nyújt fedezetet, és nem épít fel készpénzértéket, mint a teljes életbiztosításokat. Ezért hatékony megoldás lehet azok számára, akik családjukat szeretnék tehermentesíteni elhaláluzásuk esetén.

Az életbiztosításoknak sokféle típusa létezik, de egy dolog közös bennük: a biztosított halála esetén pénzügyi védelmet nyújtanak szeretteinek.
Az életbiztosítás felhasználható a családtagok számára olyan kiadások fedezésére, mint a:

  • temetési költségek
  • a fennálló adósságok (jelzáloghitel, stb…)
  • mindennapi megélhetési költségek

Arra is felhasználható, hogy pénzügyi örökséget hagyjon szerettei után. Bárhogyan is tervez, az életbiztosítás a pénzügyi fontos eszköze.

A kockázati életbiztosításunk föbb előnyei.

Szerződéskötéskor nincs szükség orvosi vizsgálatra vagy egészségügyi elbírálásra, így nem kell izgulnia, hogy szerződést köthet-e a biztosítótársasággal. Ha mégis van valamilyen betegsége, akkor is köthet életbiztosítást, mert a kockázatot nem Ön, hanem a biztosítótársaság viseli.
Ez tehát együdülálló és kockázamtentes lehetőség minen szerződni vágyó részére.

Valamint a további lehetőségek közül választhat, amelyeket tovább fokozhatja a biztosítása hatékonyságát, így mindenképpen ajánlatos elgondolkozni rajta: 

  • Dupla baleseti kiegészítő opció, hogy szerettei a választott biztosítási összeg kétszeresét kaphassák kézhez baleseti halál esetén.
  • Hozzáadható házastársa a szerződéshez kedvezményes díjon.

Külön kiemelendő, hogy kockázati életbiztosításból származó kifizetések adómentesek, így ebben az esetben sem plusz költséggel számolni, hiszen a kedvezményezettnek teljes egészében kifizetésre kerül. Illetve a havonta fizetendő biztosítási díjjat nem érinti az infláció, annak összege változatlan marad.

Ezek a kérdések merülhetnek fel a kockázati életbiztosítással kapcsolatban.

Amikor valaki életbiztosítást köt, lényegében szerződést köt az életbiztosítóval.
Az életbiztosítás elsődleges célja, hogy a biztosított halála esetén a szerződésben meghatározott összeg kifizetésével pénzügyi segítséget nyújtson a kedvezményezettnek.

Ez a pénz felhasználható a végső kiadások, például a temetési költségek fedezésére, vagy a kedvezményezett életszínvonalának fenntartására. Bár az életbiztosítás nem kötelező, fontos része lehet a pénzügyi tervezésnek, különösen azok számára, akiknek eltartottjaik vannak.

 

Mennyi a kockázati életbiztosítás díja?

A biztosítás már havi pár ezer forinttól elérhető és akár 7.000.000 Ft biztosítási összeg is elérhető.
A biztosítási díj havonta fizetendő, csoportos beszedési megbízással vagy csekken.

A biztosítási díjja fix és a biztosítás teljes tartama alatt nem változik, így nem kell tartani esetleges többlet költségtől.

Ezek tudatában könnyen belátható, hogy nem jelent extra kiadási terhet, hiszen szinte bárki megengedheti magának, viszont egyedülálló védelemet képes nyújtani.

 

Mi a különbség a teljes életbiztosítás és a kockázati életbiztosítás között?

A teljes életbiztosítás az Ön egész életére védelmet nyújt. Ez egyfajta állandó biztosítás, amely rendszeres pénzösszeget fizet ki, általában hosszú időn keresztül.
A kockázati biztosítás ezzel szemben csak egy ideig a szerződés legártáig nyújt védelmet. Ilyenkor tehát érdemes megújítani, hiszen havidíja jelentősen kedvezőbb mint egy általános életbiztosításnak.

 

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

Mindenkinek, akik gondoskodni akar szeretteiről.
Számos nyomós oka van annak, hogy a kenyérkeresőknek, a felsővezetőknek, a veszélyes munkakörben dolgozóknak és mindenkinek, akinek jelzáloghitele van, életbiztosítást kellene kötnie.
Az életbiztosítás mindenekelőtt pénzügyi védelmet nyújt a szeretteinknek idő előtti halál esetén. Ez a védelem a temetési költségek, a fennálló tartozások és egyéb pénzügyi kötelezettségek fedezésére használható. Ezenkívül az életbiztosítás segíthet pótolni a kieső jövedelmet abban az esetben, ha a kenyérkereső már nem tud dolgozni.
Végezetül az életbiztosítás megnyugvást nyújthat a tudatban, hogy halála esetén szeretteiről pénzügyileg gondoskodnak. Bár nem kötelező életbiztosítást kötni, mindenképpen megfontolandó azok számára, akiknek eltartottjaik vagy pénzügyi kötelezettségeik vannak.

Miért választják az emberek előszeretettel a 4LifeDirekt életbiztosításait?

Az általunk az egyedi jellemzőknek biztosított csak olyan szintű szolgáltatást élvezhetnek, amely egyedülálló. Mi gondoskodunk a teljes biztosítási folyamatról, a velünk való első kapcsolatfelvételtől a megújításig, biztosítva, hogy a lehető legkevesebb gondot okozza.
Segítünk minden ügyintézéssel kapcsolatos teendőben.
Kötvényeink egyszerűek, egyértelműek és átláthatóak. Nem kell aggódnia semmi rejtett költség és apróbetüs rész miatt.

A kiválóság iránti elkötelezettségünkkel igyekszünk felülmúlni az Ön elvárásait.
Küldetésünk egyszerű. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfeleinknek a legjobbat, kiváló minőségű biztosítási szolgáltatást és őszinte tanácsadást nyújtunk.

Vegye fel mielőbb a szakértő kollégáinkkal a kapcsolatot, hogy mielöbb sok aggodalmat vehessünk az Ön és szerettei válláról.