Oldal kiválasztása

Az allergia szinte megszokott dolog, de mégis igen kellemetlen tud lenni.

Allergiában szenved? Ha igen, akkor lehet, hogy természetes módszereket keresnie a megkönnyebbülésre.
A jó hír az, hogy számos különböző lehetősége van. Az egyik ilyen lehetőség az élelmiszer. Tudta, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek csökkenteni vagy enyhíteni számos gyakori allergiás tünetet? Ezek a következők.

Mielőtt néhány konkrét élelmiszerre összpontosítanánk, amelyeket az allergiás tünetek csökkentésének vagy enyhítésének módjaként fogyaszthat, fontos, hogy ismerjük és megértsük a helyes, egészséges táplálkozás előnyeit. Ha egészséges ételeket fogyaszt, a szervezetének és az immunrendszerének is kiváló egészségnek kell lennie. Ez nem csak a nátha kialakulását előzheti meg, de segíthet az allergiás tünetek csökkentésében, vagy legalábbis könnyebben kezelhetővé teszi azokat.

 

Ezeket az ételeket érdemes fogyasztani az allergiás tünetek enyhítése végett.

A lime használatakor sok allergiás azt javasolja, hogy vegyen egy vagy fél lime-ot, és a levét facsarja bele egy csésze szobahőmérsékletű vízbe. Ha ezt a keveréket egy-két hónapon keresztül naponta megissza, az enyhülést hozhat. Egyesek azt is javasolják, hogy adjunk hozzá körülbelül egy teáskanál mézet. A méz egy másik olyan élelmiszer, amely segíthet enyhülést nyújtani.

A zöldséglevek szintén javasoltak. Valójában néhány tanulmány megállapította, hogy a zöldséglevek hatékonyak az allergia kezelésében. Sok olyan egészségügyi szakember is van, aki arra biztatja a pácienseit, hogy fogyasszanak zöldséglevet. Egyes gyümölcslevek, mint például a sárgarépalé, önmagukban is fogyaszthatók. Sokan azonban sikert arattak azzal is, ha saját maguk készítették el a kevert zöldségleveket. Az uborka- és répalével kevert sárgarépalevet sokan ajánlják.

A banán egy másik étel, amit sokan fogyaszthatnak, hogy enyhülést keressenek az allergiától. Ha ezt a természetes táplálkozási megközelítést alkalmazzuk, akkor egy-két hónapon keresztül naponta legalább egy banánt ajánlott enni, bár a kettő is ajánlott. Bár a banán a legtöbb allergiában szenvedőnek enyhülést hozhat, a legnagyobb megkönnyebbülést általában azoknak nyújtja, akik bőrallergiában vagy kisebb allergiás reakció miatt kialakuló bőrkiütésekben szenvednek.

A gyümölcsökből és zöldségekből álló szilárd étrend szintén ajánlott. Mint fentebb említettük, a banán és a lime köztudottan enyhülést nyújt azoknak, akik számos allergiától szenvednek. Egyéb gyümölcsök és zöldségek, amelyeket érdemes fogyasztani, az alma, a szőlő és a sárgarépa. Egyesek azt javasolják, hogy lassan kezdjük, például először egy gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasszunk, majd néhány nap vagy egy hét múlva tegyünk hozzá valami mást. Ezt az ajánlást leggyakrabban akkor teszik, ha böjtöt is alkalmaznak.

Bár a fent említett élelmiszerek valószínűleg enyhülést fognak nyújtani, fontos, hogy óvatosan járjon el. Minden attól függ, hogy milyen típusú allergiája van. Például a banánt fentebb úgy említették, hogy nagyszerű segítség azoknak, akiknél bőrkiütések alakulnak ki, mint például a háziállat-allergiásoknál. Ezt szem előtt tartva, azok, akik ételallergiában szenvednek, nem biztos, hogy képesek banánt enni anélkül, hogy maguk is allergiás reakciót kapnának. Ezért mindig óvatosan kell eljárni, különösen az ételallergiák esetében. Ha valóban ételallergiája van, először végezze el a megfelelő mennyiségű kutatást. Ez magában foglalhatja az orvosához való látogatás időpontjának egyeztetését, vagy az internet, nevezetesen az olyan megbízható orvosi weboldalak, mint a WebMD, felhasználását saját kutatásához.